//PICTURE OF THE DAY//

//TE-TID KROPS IDEALER//

Hej bloggen!

te tid krops idealer

Idag tænkte jeg at det ville være hyggeligt med en slags ”te-tid”, som kan handle om alt hvad der lige falder på hjertet. Tænker det er noget jeg vil gøre til en tradition hver søndag! Kommenter gerne hvis i har idéer til noget jeg skal forholde mig til, give min mening omkring osv…!

Men idag skal det handle lidt om krops idealer, noget alle os piger kan forholde os til. Det er noget der nok før eller siden har været inde at pille ved vores syn på hvordan kroppen skal se ud, eller bare gjort os i tvivl om hvordan man egentlig selv vil opfattes og se ud. Det er jo også desværre noget der er med til at ødelægge liv, eller i hvert fald mange piger bliver ofre for disse tanker om at være perfekt. Om at skulle være ”size zero”, thigh gab…og den køre derud af. I denne generation er der rigtig meget fokus på lige netop dette, med hvordan vi unge piger/drenge skal se ud for at passe ind, eller for at være acceptabel. Man kan meget hurtigt blive kritisk overfor sig selv helt uden grund, på grund af alle de faktorer der går ind og påvirker os uden vi lægger mærke til det. Hver gang man kigger i mode magasiner, ser reklamer, tv vil det ofte være opstillet som det perfekte, som f.eks. modeller. Modeller sender ofte et signal af at det er sådan man skal se ud, og mange sætter sig for inde i hovedet at sådan skal man også selv se ud. Vores generation er meget fokuseret på hvordan man udstiller sig selv på de sociale medier, det er meget vigtigt for de fleste at opstille sig selv som det ”perfekte menneske”. En app jeg synes er aller værst på dette område er INSTAGRAM, det er en stor synder på lige netop dette område. Bruger ikke instagram så meget mere til at følge folk – Men kun til at ligge billeder op selv(opretter i løbet af næste uge en instagram til bloggen), grundet alle de her billeder og videoer af det såkaldte ”perfekte liv”. For mig virker det som om at de mennesker som opstiller sig selv sådan, mangler en slags anderkendelse i at de er gode nok. Men hvor alle som ser de mennesker lægge dem op, tror at de bare køre derud af og ”wooow hun har en flot krop, hun må da have det fedeste liv”, hvor det jo nok ofte ikke er helt rigtigt. Vi er allesammen med til at påvirke hinanden på denne måde, og vi kommer alt for nemt til at spejle os i hinanden. Min krop har ændret sig rigtig meget de sidste 3 år, dengang var jeg altid meget tynd, og ingen former overhovedet. Men da jeg kom på efterskole, begyndte jeg at få meget kvindelige former; bredde hofter, lidt større røv end andre, lille talje, bryster og blev bare lidt mere moden og kraftig – ikke fordi jeg var tyk/er tyk. Men har altid haft veninder som ikke så ud som mig, og var meget hurtigere i puberteten end de fleste, og min krop ændrede sig før de andres. Det kan jeg helt klart huske gjorde at jeg blev meget usikker på min krop, og følte jeg var meget anderledes i forhold til de andre. Da de sociale medier også er stoppet til med idealer for kroppens udseende, hjalp det heller ikke meget. Idag er jeg helt tilfreds med min krop, da jeg er blevet mere bevidst om hvad der er rigtigt for mig- Og en del mere selvtillid omkring at rokke den ”curve” krop.

Havde en veninde på efterskolen der blev så besat af krops idealer at hun fik en spise forstyrrelse. Hun så altid på billeder på nettet og modeller – Sammenlignede sig altid med dem, og var ikke tilfreds. Så hendes udvej var at stoppe med at spise, og sulte til hun kunne se nogle knogler. Det var helt vildt skræmmende at se hvordan dette kan tage overhånd, hvordan det kan sætte sig som en besættelse i hjernen. Hun er heldigvis blevet rask, og er ude af det. Men det var faktisk lidt en øjenåbner for mig, at WOW det er jo sygt – At man ville gå så langt for at leve op til hvad andre tænker er det perfekte. Håber virkelig dette er et emne man snart ikke behøver at snakke om, da jeg synes det er så uhyggeligt og forfærdeligt at så mange piger/drenge lider under denne konstante trang til at passe ind, og have det perfekte udseende. Model industrien er blevet en smule mere bevidst omkring deres indflydelse på unge mennesker, og en del firmaer er blevet oprettet som ikke kun tager billeder af ”knogle” kroppe, men også tager billeder af piger med en mega god ”Beyoncé” body!

Derfor er det så vigtigt at vi piger/drenge er med til at give os alle sammen det rigtig syn på os selv. Hjælpe hinanden til at indse vi er smukke ligemeget hvilken krops figur man har! Kig jer selv i spejlet og sig i er gode nok! Fordi det er i nemlig, i er gode nok som i er. I behøver ikke tydelige knogler ved skuldrene, eller mellemrum mellem benene for at blive accepteret. Hvis i ikke kan elske jer selv, så vil det også være svære for andre at elske jer. Tag jer af jer selv, og sørg for i har det godt indeni, drop alle de dårlige tanker om sig selv. Det er selvfølgelig i orden at have mål, eller lige ville tabe julefedtet/et par kilo. Men bare det ikke ender med at tage livet af de gode tanker! Vi er skide lækre og gode nok!

I hvert fald er det min mening omkring alt det her, og hvad jeg tænker omkring hele dette emne. Synes også det var meget relevant for bloggen – Da det højst sandsynelig er flest piger der læser dette. Håber i fik en lille god tanke med på vejen, og det ikke var alt for tungt på sådan en afslappende søndag!

Vi ses snart igen!

XOXO

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

//PICTURE OF THE DAY//